Ja se toteutui

Huusin universumille (somessa) toiveen. / ”Haluan ympärilleni hyvien ihmisten yhteisön.” / Ei vastannut heti some eikä universumi. / Vaan kannatti odottaa, ylenpalttisesti sain, enkä liioittele.

Halusin ympärilleni hyvien ihmisten yhteisön. / Sain ainakin viisi, joista kolmessa taiteilen. / Vaan kannatti odottaa. Ylenpalttisesti sain. En liioittele. / Tämä väki ymmärtää, tarjoaa olkaa ja potkua persuksille.

Sain ainakin viisi. Joista kolmessa taiteilen. / Kirjoitan, kirjoitan uudestaan ja paremmin. Julkaisen. / Tämä väki ymmärtää, tarjoaa olkaa. Ja potkua persuksille. / Solukossani olen minä itse. Uskallan. Jätän tinkimättä.

Kirjoitan. Kirjoitan uudestaan. Paremmin. Ja julkaisen. / Ei vastannut heti (some) universumi. / Solukossani. Olen minä. Itse uskallan. Jätän tinkimättä. / Huusin universumille. Ja se toteutui.

Pantoum on omistettu yhteisöille, jotka ovat muodostuneet lähelleni viimeisten vajaan kymmenen vuoden aikana kirjoittamisen ja opiskelujen kautta. Erityisesti haluan tänään huomioida Kulttuuriyhdistys Korpin, Kolkkokollektiivin ja Usva-akatemian. Näissä kaikissa toimin kirjoittajana ja kirjailijana.

Kulttuuriyhdistys Korpin tehtävä on tukea jäsentensä ammatillista kehittymistä ja yhteistyötä. Korppi järjestää kursseja ja koulutusta sekä jäsenistölleen että asiakkaille jäsentensä toimesta. Kun asuu maalla tai oikeastaan metsässä, korostuu yhteistyön organisoiminen ja järjestäytyminen. Korppi on jo julkaissut yhden novelliantologian (Hänen huulensa ovat metsä) ja järjestänyt Roskasta taidetta -kursseja sekä elokuvakäsikirjoittamisen viikonloppukurssin. Kehitämme toimintaa hiljakseen ja itsellä on odotukset korkealla tämän ”kulttuurintekovälineen” tulevaisuuden suhteen.

Kolkkokollektiivi syntyi ystäväporukassa. Sen pääasiallinen foorumi on ollut instagram (@kolkkokollektiivi), jossa seitsemän naisen poikkitaiteellinen ryhmä julkaisee kuvitettuja tekstejä. Seuraava ponnistuksemme on tämän kuun lopulla, kun järjestämme ensimmäisen Kolkkomarraskuun yhteistyössä Teatteri Fennican kanssa. Tapahtuma on kirjallisuus- ja tekstilähtöinen, meidän ensimmäinen live, johon kannattaa osallistua. Jos ei muuten, niin somen kautta.

Viimeisenä mainitsen uusimman yhteisöni eli Usva-akatemian. Se on kirjailija Anne Leinosen luotsaama ryhmä, joka tutkii kirjoittamalla utopian teemoja. Meillä on ollut nyt kaksi leiriviikonloppua käsikirjoitustemme äärellä ja täytyy myöntää ettei yksinäisestä kirjoittamistyöstä ole tietoakaan. Palaute, ideat, tarkennusvaatimukset ja ihan vain puhdas tieto siirtyvät ja rakentuvat yhteisössämme. Kirjoitustyötä voi tehdä myös näin!

Kun yli viisi vuotta sitten huutelin fb-päivityksessä hyvien ihmisten yhteisön perään, en osannut kuvitella mitään tällaista. Olen kiitollinen. Kuten ehkä voi pantoumistani lukea.

Share

Vastaa