Sanat minussa – päiväkirjoja ja omaelämäkerrallista kirjoittamista

Tulevana torstaina kartutan ja kertailen kirjallisuusterapian osaamista. Osallistun Helsingin yliopiston Palmenian ja Taiteen edistämiskeskuksen järjestämään Sanat minussa – päiväkirja- ja omaelämäkerrallinen kirjoittaminen -seminaariin Lahdessa.

Pääesiintyjä on Susan de Wardt, kirjailija, taiteilija ja päiväkirjakirjoittamisen asiantuntija. Verkosta löytämäni tiedon perusteella odotan häneltä paljon. Löysin muun muassa sitaatin: I’m still an engineer.  My product now is human beings.

Matka oman potentiaalin löytämiseen ja hyödyntämiseen (Tämä naurattaa kaikkia, jotka ovat katsoneet Lego Ninjagoja.) kiinnostaa minua. Se lienee myös syy, jonka vuoksi olen kirjallisuusterapian pariin ajautunut. Susan de Wardt on aiemmin työskennellyt mm. tutkimusinsinöörinä kansainvälisissä tehtävissä, Insinöörin tarkkuudella hän kertoo työskentelevänsä ihmisten hyväksi.

Käsittääkseni jotkut osaavat siirtyä suoraan pisteestä A pisteeseen B, joka heillä tavoitteena oli. Toiset, ehkä monet, tekevät välillä kiemuroita, mutkia, kaarroksia. B muuttuu C:ksi tai joksikin muuksi. Odotan, että torstaina opin jotakin päiväkirjakirjoittamisen hyödyntämisestä matkanteossa ja matkan määränpään määrittelyssä.

Minulle päiväkirjan kirjoittaminen on aina ollut tuskaista, teksti on tuntunut falskilta. (Puuttuuko minulta poeettinen kieli?) Ihailen taidokkaita päiväkirjan kirjoittajia ja haluaisin osata itsekin. Lähden avoimin mielin opiskelemaan torstaina. Onhan mahdollista, että asia minulle nyt aukeaa.

Seminaarissa esiintyvät myös FT, dosentti Päivi Kosonen, FT, dosentti Juhani Ihanus ja FM, läänintaiteilija Päivi Haanpää. Odotan kovasti myös molempien Päivien esityksiä omaelämäkerrallisesta kirjoittamisesta ja sen ohjaamisesta. Toivon saavani ideoita uusiin kirjoittajaryhmiin, joita suunnittelen keväälle.

Share

Vastaa