Vaan kuka on Kää-kää?

Olen haastanut itseni kirjoittamaan pantoum-muotoon, jotta jotakin kirjoittaisin ja jotta jaksaisin paremmin. Koska jos en kirjoita, minusta tulee nurja ihminen. Toinen viikkopantoum saa seurakseen Ikäväkirjan, joka on kirjoittamani ja kuvittamani e-lastenkirja-harjoitustyö toukokuulta. Ikäväkirjasta lisää pantoumin jälkeen.

Tänään nappasin aloitusrivin ”rakennettu koodiavain” -sanaparin käsivarren mitan päästä, kirjasta, jota parhaillaan luen (Arja Kuula: Tutkimusetiikka).

Jäljittämistä varten on rakennettu koodiavain./ Tiedän, että se on, mutta tavoittamattomissani./ Kuin tahraton tiskipöytä, mankeloidut lakanat ja kitketty perennapenkki./ mittarit, kriteerit. Olen satunnaisesti sivussa ja keskemmällä.

Tiedän, että se on, mutta tavoittamattomissani./ Ensimmäisen polven akateemisella on kirittävää, pidempi matka./ mittarit, kriteerit. Olen satunnaisesti sivussa ja keskemmällä./ Päätä on, mutta se ei riitä. Kulttuurikerroksiin.

Ensimmäisen polven akateemisella on kirittävää, pidempi matka./ Miksi pitää kehittää (itseään), tulla paremmaksi? Jatkumoksi?/ Päätä on, mutta se ei riitä. Kulttuurikerroksiin./ Älä tanssi pillin mukaan, pillissä on terävä ääni.

Miksi pitää kehittää (itseään), tulla paremmaksi? Jatkumoksi?/ Kuin tahraton tiskipöytä, mankeloidut lakanat ja kitketty perennapenkki./ Älä tanssi pillin mukaan, pillissä on terävä ääni./ Jäljittämistä varten on rakennettu koodiavain.

Poiminta Ikäväkirjasta.

Ikäväkirja on opettajaopintojen valinnaiskurssiin liittyvä harjoitustyö viime toukokuulta. Palautteen kannustamana jaan sen luettavaksi ja tutkittavaksi. Kuvakirjat monilukutaidon edistäjänä -opintojaksolla opiskelimme muun muassa kuvan ja tekstin suhdetta kuvakirjoissa, kuvituksen keinoja ja pohdimme kuvakirjojen pedagogista hyödyntämistä. Luimme tietysti myös läjittäin kuvakirjoja. Myös kielillä, joita emme ymmärrä. Kuka tahansa voi tutustua kansainvälisiin kuvakirjoihin ICDL:n digitaalisessa kirjastossa. Suosittelen esimerkiksi iranilaisia kuvakirjoja, joita kirjastossa on runsaasti.

Asun opintojen vuoksi perheestä erossa arkena. Koti-ikävä ja kaipuu rakkaimpien luokse ovat olemisen pohjavireenä, vaikka rakastankin oppimista ja tutkimista. Siitä ikävästä syntyi Kää-kää. Omistan e-kuvakirjan lapsilleni, ihmekolmosille.

Share

Vastaa